lauantai 7. huhtikuuta 2018

Massassa tutustumassa yhteistyöyrityksiin

Lauantaiaamuna lähdimme varhain Pontederasta junalla kohti Massan kaupunkia, joka sijaitsee meren rannalla n. 40 kilometrin päässä majapaikastamme. Junalla matkat taittuvat täällä vaivattomasti ja osaamme jo ostaa liput automaatista ja leimata ne ennen matkaa. Sää suosi tänäänkin ja aurinko paistoi kirkkaana siniseltä taivaalta. Asemalla meidät vastaanotti sovitusti Serindform S.A.L:n edustajat: johtaja Giuliano Pietro ja hänen assistenttinsa Eerica.

Toimistolla keskustelimme päivän ohjelmastamme ja yhteistyöstämme.
Serinformin toimistolla Eerica ja Giuliano Pietro ottivat meidät lämpimästi vastaan.

Vastaanotto oli mukava ja lämminhenkinen. Luovutimme heille tuliaislahjat: Poke-kassit, joissa oli mm. Poke-pipot ja suomalaisia makeisia. Me saimme vuorostamme reput, jotka sisälsivät esitteen heidän toiminnastaan. He järjestävät kansainvälistä vaihtoa ammatillisten oppilaitoksen opiskelijoille.
Aila ja Giuliano Pietro vertailivat kumman kotipihalla on ollut enemmän lunta.


Ohjelma jatkui tutustumiskäynneillä yhteistyöyrityksissä toiveidemme mukaisesti. Vierailimme muotivaateliikkeessä, Bricossa (rautakauppa ja sisustustarvikeliike), Conad-supermarketissa (elintarvikeliikeketju) sekä vanhainkodissa. Tapasimme yrittäjiä ja tutustuimme tiloihin. Nämä paikat sopivat hyvin opiskelijoillemme ajatellen työpaikalla tapahtuvaa koulutusta.

Muotivaateliikkeen omistaja esitteli kaunista liiketilaansa sekä yritystoimintaansa.


Söpö asiakas tepasteli vapaana pitkin Bricon käytäviä.

Bricon iloinen Katya esitteli meille työntekijöiden hulppeita taukotiloja.
Vierailu Supermarket Conadiin.


Italian herkkuja 

Eerica ja Aila keskustelevat Suomen alkoholilainsäädännöstä supermarket Conadissa.

Evergreen-vanhainkodin pääovelle paistoi lämmin aurinko.

Tyypillinen huone vanhainkodilla. Huoneissa oli kaksi petiä ja oma WC.
Evergreenissä oli myös oma kuntosali, jossa harjoiteltiin fysioterapeutin ohjauksessa.
Lääkekärry vanhainkodilta

Asukkaiden toimintakykyä pyritään ylläpitämään mm. erilaisilla porras- ja kävelyharjoituksilla.

Vanhainkodin yhteydessä oli oma kirkkosali, jossa asukkaat sekä omaiset saivat käydä hiljentymässä ja rukoilemassa.

Ystävälliset ja vieraanvaraiset isäntämme kuljettivat meitä autollaan sekä kävellen ympäri kaupunkia ja kertoivat myös Massan kaupungista. Tutustuimme myös upeaan Marina di Massaan, joka on kaupungin rantaloma-alue. Massa on suosittu lomakohde sekä upeiden hiekkarantojensa että kaupungin takana sijaitsevien vuoriston (Apuan Alps) vuoksi. Saimme nauttia lounaan merenrantaravintolassa (Pasticceria). Opiskelijamme viihtyisivät varmasti tässä ympäristössä. Lisäksi kaupunki vaikutti turvalliselta ja kompaktilta, sillä se oli melko pieni asukasmäärältään (n. 69 000 asukasta).

Marina di Massa

Tyytyväiset vierailijat


Olimme todella tyytyväisiä päivän antiin ja palasimme myöhään iltapäivällä junalla takaisin Pontederaan, jossa hotellimme sijaitsee. Pontedera on mukavan rauhallinen pikkukaupunki, johon on kiva palata päivän tutustumisretkien jälkeen. Onneksemme huoneistohotellimme on kohtuuhintainen ja viihtyisä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti