perjantai 6. huhtikuuta 2018

Vierailu yhteistyöoppilaitoksessa I.T.C.G. E. Fermissä

Perjantaina italialaisten pääsiäisloman päätyttyä, yhteistyöoppilaitoksen kansainvälisistä projekteista vastaava henkilö, Luisella Mori, haki meidät hotellilta ja pääsimme hänen kanssaan tutustumaan oppilaitokseen, nimeltä I.T.C.G E.Fermi

I.T.C.G E.Fermin edustalla
Oppilaitoksen nimi on lyhennetty sanoista: Instituto Technico Enrico Fermi. Opiskelijoita on yhteensä noin 1400 ja siellä voi opiskella mm. matkailua, maatalousalaa, IT-alaa, rahoitusalaa,ja markkinointia.

Matkailualan iloiset opiskelijat esittelivät meille oppilaitosta. Heitä taisi aluksi hieman jännittää, mutta kierroksen edetessä meistä tuli kuin vanhat tutut.


Kierroksen järjestäneet opiskelijat olivat kehittäneet opintoihinsa liittyen matkailusovelluksen nimeltä Vistit3. Sovellus auttaa Pontederan alueelle matkaavia turisteja löytämään nähtävyyksiä. Lisäksi sovelluksesta voi saada tietoa kyseisistä kohteista ikäänkuin pienen matkaoppaan muodossa.
Visit3V -sovellus




Kierroksen jälkeen pääsimme kuulemaan kolmannen vuoden opiskelijoiden esittelyä toteuttamastaan tuotekehitys-projektistaan, jonka he olivat koko luokkana yhteisesti toteuttaneet.

Opiskelija esitteli heidän kehittelemää tuotettaan nimeltä Energy Case.



Tuoteidea oli palkittu ympäristöystävällisyydestään.


Projektista ja sen vaiheista oli tehty englanninkielinen tiivistelmä.





Tässä opiskelijoiden tekemä mainosvideo tuotteestaan:


Opiskelijat olivat selvästi ylpeitä tekemästään työstä. Heidän opettajansa kertoikin, että tämä luokka oli ollut poikkeuksellisen motivoitunut tuotekehitysprojektiin ja suoriutuivat työstään erinomaisesti.

Luokassa tytöt olivat vähemmistönä.

Vierailimme oppilaitoksessa myös toisen ryhmän tunneilla kertomassa työpaikalla tapahtuvasta koulutuksesta ja sen järjestämisestä Suomessa. Opiskelijat kertoivat myös omia kokemuksiaan työharjoittelustaan, sillä he olivat juuri palanneet kahden viikon työelämäjaksolta. Heidän opintoihinsa kuuluu työharjoittelua 2-4 viikkoa per lukuvuosi. Osaamista mitataan kirjallisissa loppukokeissa.

Opiskelijoilla ei ole ilmaista kouluruokailua, mutta he voivat ostaa välipalaa ja juomia edullisesti kahviosta.

Päivän lopuksi menimme vielä seuraamaan ensimmäisen vuoden opiskelijoiden englanninkielen tunteja. Opettaja varoitti meitä etukäteen, että kyseessä on varsin eläväinen 22 opiskelijan ryhmä. Nuoret olivatkin aika äänekkäitä ja levottomiakin ja opettajalla oli täysi työ pitää tilanne hallinnassa. Huomioimme kuitenkin, että vaikka nuoret eivät meinanneet pysyä paikallaan ja olivat äänekkäitä, he olivat iloisia ja positiivisia. Heillä oli myös hyvät käytöstavat siinä mielessä, että he kaikki tervehtivät meitä ja myös hyvästelivät lähtiessään.
Englannintunnilla käytettiin oppikirjaa. Luokassa ei ollut videotykkiä, vain liitutaulu seinällä. 
Koulu sijaitsi pienen joen takana. Joen nimi on Era ja Ponte tarkoittaa suomeksi siltaa.

Olimme oppilaitosvierailuun todella tyytyväisiä, sillä päivä oli ollut monipuolinen ja saimme hyvän käsityksen ammatillisesta koulutuksesta Pontederassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti