maanantai 9. huhtikuuta 2018

Pitkät korvat ja hidas meno

Viimeisenä vierailukohteena meillä oli Casciana Terme ja siellä sijaitseva aasitila, jota voidaan kutsua eräänlaiseksi sosiaaliseksi maatilaksi. Tilan omistava nauravainen Luisella Trameri järjestää yhdessä voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen kanssa erilaisia projekteja lapsille ja nuorille, joilla on esim. kehitysvamma, erityisherkkyyttä tai käytöshäiriöitä. http://www.orecchielunghe.it/

Toimiminen aasien kanssa helpottaa lapsia ja nuoria ilmaisemaan itseään, saamaan erilaisia aistikokemuksia sekä avaamaan vuorovaikutusta.


Tila sijaitsi uskomattoman hienolla paikalla luonnon keskellä kukkulalla. Rauhallinen ja rikas luonto tilan ympärillä on keskeisessä roolissa, mikä oli vierailulla aistittavissa: kauniin maiseman keskellä ja ystävällisten aasien ympäröimänä olo tuntui miellyttävältä ja levolliselta.




Oppaanamme toimi nuorimies nimeltä Gabriele, joka työskentelee tilalla lasten ja nuorten oppaana. Gabriele omaa mahtavan mielikuvituksen, jota hyödyntäen hän johdattelee ryhmät mielikuvitusmaailman lumoihin ja samalla saaden lapset ja nuoret vuorovaikutukseen luonnon, eläinten ja ihmisten kanssa.


Garbriele on työllistetty erityisen rahoituksen turvin, jonka tarkoitus on työllistää kehitysvammaisia aikuisia. Gabriele oli selvästi ylpeä tekemästään työstään ja hoitaa sitä varsin vastuullisesti <3

Luisella ja Gabriele

Gabriele tunsi kaikki aasit nimeltä. Hän piti huolta, että jokainen aasi sai oman porkkanaherkkupalan.



Päivän lopuksi kävimme vielä ruokailemassa yhdessä Casciana Termen kylpylän ravintolassa.

Luisella ja Aila

Mielestämme aasitila voisi olla oiva paikka Poken opiskelijoille ulkomaan työelämäjaksolle. Erityisesti kyseinen paikka sopisi lähihoitajaopiskelijoille, nuoriso. ja vapaa-ajanohjaajille sekä luonnonvara-alan opiskelijoille.

2 kommenttia:

  1. Ihana Lu' Gabriele ja Libero ja muut aasit. 😍😍😍😍😍 Kannustan nuoria lähtemään!

    VastaaPoista
  2. Ihana Lu' Gabriele ja Libero ja muut aasit. 😍😍😍😍😍 Kannustan nuoria lähtemään!

    VastaaPoista